"Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné."

Proč chci jet do Madridu

11. 2. 2011 12:43
Rubrika: Madrid | Štítky: url:madrid2011

Madrid – hlavní město Španělska, střed země. Město, které mnozí obdivují pro jeho historii, další pak jeho fotbalovou současnost.
Madrid je ale především město letošního světového dne mládeže. Každý mladý věřící člověk, se těší na toto setkání, které se sebou přináší nové přátele, spoustu zábavy, plno duchovních zážitků , poznání jiného města, státu a potažmo kultury. Největším zážitkem pak bude setkání se svatým Otcem.
I já se moc těším, po zkušenostech z předchozích celosvětových setkání mládeže, vím, co takové setkání obnáší, a jaké zážitky si tedy mohu přivézt domů.

Letošní setkání má moto: „Zakořeněni v Kristu, na něm stavějte a buďte pevni ve víře.“

Je to setkání mládeže, je v Evropě, není moc daleko od domova, a je to moje v podstatě poslední šance,  jak někam  vyrazit na nějakou větší akci s mladými, pro které je stejně jako pro mne, Bůh důležitý.
Také moje kamarádka se rozhodla jet se mnou. Už se na to moc těším.
Moc ráda cestuji a poznávám novou kulturu, nové lidi, těším se, že načerpám nové síly…


Když jsem dostala pozvání od svatého Otce (tenkrát ještě od Jana Pavla II.) na setkání mládeže v Kolíně nad Rýnem, řekla jsem si, že tam musím jet, že to musí být moc krásný! A tak jsem se k tomu rozhodla, ale pak svatý Otec Jan Pavel II zemřel a do funkce byl zvolen nový! Benedikt XVI. A tak se toto setkání nazývalo i setkání dvou papežů.
Naše České centrum – vlastně my jediní jsme měli svoje centrum, kde jsem se každý den scházeli ke společné modlitbě, katechezi jednoho z biskupů a také ke slavení společné mše svaté. K tomu byl také bohatý kulturní program, každý si mohl vybrat, co se mu líbilo.
Prožila jsem tam spoustu silných okamžiků. Například, když jsme šli přivítat sv. Otce na břeh Rýna, jeho loď se otáčela přímo proti nám, takže byl chvíli čelem k nám  (toto si asi myslí spousty lidí, ale Rýn je dost široký… takže je to celkem možné…
A ta noční vigilie! To byl pro mě nepopsatelný zážitek! Postě kdo nezažil, neuvěří!

Podobné  zážitky jsem měla i v Sydney. Dostávalo se mi spousty Božích milostí! Každý den mi dostávalo tolika velkých věcí! Cítila jsem Boží přítomnost každým okamžikem, Duch Boží neustále vanul (a nebyl to jen malý a slabý vánek, ale pořádný silný vichr!) 

Proč to nezažit znovu? Proč nepoznat nové skvělé lidičky? Proč tuto nádheru neukázat svým blízkým, kteří to ještě nezažili? Madrid je pro toto velká a jedinečná příležitost, který se nám právě teď naskytla!

Zobrazeno 760×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz